Тем: 4,607, Сообщений: 362,551, Пользователи: 160,880
На форуме: 26

Вернуться   Форум VolSat > Электронный мир > Компьютерная техника > Принтера / Printers > Canon / HP

Важная информация

Ответ

Опции темы Опции просмотра Language
Старый 20.08.2023, 22:02   #1
sazet
Новичок

Ресивер: комп
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Вес репутации: 0
sazet пока неопределено

Цитата:
Сообщение от skaner2222 Посмотреть сообщение
Тут особо нет ни чего сложного, вот не большая инструкция:

Инструкция общая для всех устройств которые умеет пришивать USB мини программатор CH341A.
під схему "мозгів" прищепка чітко стає! А ось схема під памперс вона меньша а ніж ширина контактів прищепки!
sazet вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.08.2023, 14:22   #2
kotiaj
Гуру

Ресивер: відсутні
Поблагодарили 3,336 раз(а) в 1,667 сообщениях
Вес репутации: 51
kotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспорима

Цитата:
Сообщение от sazet Посмотреть сообщение
...Я цього ніколи не робив та не знаю що і до чого!!! Навіть призерка чомусь ширша по роз’єму а ніж контакти на схемі ...
Прищепка для мікросхем в корпусі soic-8 https://www.alldatasheetru.com/datas...MD/SOIC-8.html а в платі мікросхема в меньшому корпусі tssop-8 https://www.compel.ru/dataimg/korpus...2f4b7c0c33.jpg , тому й не впихається невпихуєме.
Не завжди простіше те, що здається простішим на перший погляд. Простіше випаяти мікросхему, бо прошивка через прищепку - це камасутра з "контактами".
Знову ж таки, якщо в перший раз і хочеться самому, то бажано тверезо оцінити свої навики роботи з паяльником і зважити всі за та проти.
P.S.: Для демонтажу мікросхеми достатньо лише нормального паяльника. При демонтажі можна використовувати сплав Розе. Ніяких паяльних станцій, фенів і т.п. для тієї роботи не потрібно від слова зовсім.
kotiaj вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 20.08.2023, 22:18   #3
sazet
Новичок

sazet пока неопределено

Підключив програматор з прищепкою ло схеми "мозгів" і включив програму СН341 Програмерр (вилка прищепки поставив на розєм 25 SPI BIOS) (1 красний контакт прищепки на 1 контакт схеми де поставлена крапочка - як розповіли та показали в ютубі) В результаті прошивку розпознала програма. Прошивку рідну зі схеми я записав собі в архів в форматі НЕХ та BIN. Після цього я її зтер з схеми та записав новву яку тут скачав у форматі ВІN, вона записалася як показала програма що записувала її. Буфер запису збігся із файлом. Потім плату поставив у принтер, підключив усі шлейфи, але при включенні принтера у мережу і при натиснені на кнопку пуск, принтер перестав включатися і не заграється зелений індикатор на принтері. Взагалі як мертвий! А до перепрошивки включався але мигав 7 раз! Може щось не те зробив??
Старый 20.08.2023, 22:33   #4
RW011
Супер-Модератор

Ресивер: Toshiba 007
Поблагодарили 17,781 раз(а) в 7,311 сообщениях
Вес репутации: 87
RW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспорима

Цитата:
Взагалі як мертвий! А до перепрошивки включався але мигав 7 раз! Може щось не те зробив??
Я так зрозумів,що "памперс" так і не прошитий?
Ви дивіться на прошивку для "мозгів",щоб вона підходила до Вашлї моделі.Там Я давав їх дві.
Насправді,нічого страшного не сталося.Ви завжди можите повернути Свою стару прошивку.Флєш можна перешивати декілька разів,нічого з нею не трапиться.
А малу Епромку мабуть прийдеться Вам акуратно випаяти,а потім прошити.
Я писав у Темі,як це робиться.
Старый 20.08.2023, 22:40   #5
sazet
Новичок

sazet пока неопределено

Цитата:
Сообщение от RW011 Посмотреть сообщение
Я так зрозумів,що "памперс" так і не прошитий?
Ви дивіться на прошивку для "мозгів",щоб вона підходила до Вашлї моделі.Там Я давав їх дві.
Насправді,нічого страшного не сталося.Ви завжди можите повернути Свою стару прошивку.Флєш можна перешивати декілька разів,нічого з нею не трапиться.
А малу Епромку мабуть прийдеться Вам акуратно випаяти,а потім прошити.
Я писав у Темі,як це робиться.
Там все таке мікроскопічне що мабуть це мені не під силу! Треба звертатися в ремонт де ремонтують ПК і все таке.
Старый 20.08.2023, 23:54   #6
kotiaj
Гуру

kotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспоримаkotiaj репутация неоспорима

Цитата:
Там все таке мікроскопічне що мабуть це мені не під силу! Треба звертатися в ремонт де ремонтують ПК і все таке.
Майстерні, де ремонтують "ПК і все таке" бувають двох типів. В майстерні першого типу відремонтувати швидше за все зможуть, питання тільки в тому, чи вони захочуть возитись з цим. Якщо ж погодяться, то швидше за все Ви не захочете, після озвучення вартості ремонту;
В майстерні другого типу на цей принтер будуть дивитися великими круглими очима, тому що там ремонт зводиться до заміни блоків, заміни ПЗ, заміни або заправки картриджів. В кращому варіанті, якщо в них знайдеться паяльник, програматор і вони знайомі з процедурою скидання лічильника памперса, то можливо й скинуть, але з вбитим до стану цеглини принтером наврят чи захочуть зможуть займатися;
Так що краще самостійно повернути рідну прошивку назад, щоб принтер хоча б почав включатись.
Старый 21.08.2023, 15:36   #7
sazet
Новичок

sazet пока неопределено

Цитата:
Сообщение от kotiaj Посмотреть сообщение
Майстерні, де ремонтують "ПК і все таке" бувають двох типів. В майстерні першого типу відремонтувати швидше за все зможуть, питання тільки в тому, чи вони захочуть возитись з цим. Якщо ж погодяться, то швидше за все Ви не захочете, після озвучення вартості ремонту;
В майстерні другого типу на цей принтер будуть дивитися великими круглими очима, тому що там ремонт зводиться до заміни блоків, заміни ПЗ, заміни або заправки картриджів. В кращому варіанті, якщо в них знайдеться паяльник, програматор і вони знайомі з процедурою скидання лічильника памперса, то можливо й скинуть, але з вбитим до стану цеглини принтером наврят чи захочуть зможуть займатися;
Так що краще самостійно повернути рідну прошивку назад, щоб принтер хоча б почав включатись.
Пробував стерти записану прошивку і повернути збережену "стару" що була все одно не включається принтер Вчора увечері возився з нею не один раз!
Старый 20.08.2023, 23:22   #8
kotiaj
Гуру

Цитата:
Підключив програматор з прищепкою ло схеми "мозгів" і включив програму СН341 Програмерр (вилка прищепки поставив на розєм 25 SPI BIOS) (1 красний контакт прищепки на 1 контакт схеми де поставлена крапочка - як розповіли та показали в ютубі) В результаті...принтер перестав включатися і не заграється зелений індикатор на принтері. Взагалі як мертвий! А до перепрошивки включався але мигав 7 раз! Може щось не те зробив??
Вибачте, я знаю як це назвати, але озвучувати не буду, щоб не образились. Поясніть, для чого пацієнту вирізати апендицит, якщо в нього болить зуб???
Вище ж все було все розписано від а до я і про наслідки також мржна було здогадатись.
Старый 21.08.2023, 15:38   #9
sazet
Новичок

sazet пока неопределено

Цитата:
Вибачте, я знаю як це назвати, але озвучувати не буду, щоб не образились. Поясніть, для чого пацієнту вирізати апендицит, якщо в нього болить зуб???
Вище ж все було все розписано від а до я і про наслідки також мржна було здогадатись.
Я робив те що зміг! Бо ніхто мені цього ніколи не показував!!
Старый 21.08.2023, 15:42   #10
sazet
Новичок

sazet пока неопределено

програматор з прищепкою вже маю і кучу різних програм з прошивками. Залишилася справ за малим, а саме візуально показати як правильно прошивати, бо робив як получається. Може десь що сь не правильно в програмах виставив якісь положення чогось тому і такий результат???
Старый 21.08.2023, 15:53   #11
skaner2222
Модератор

Ресивер: Sat-Integral S-1248 Heavy Metal Dolby AC3
Поблагодарили 5,987 раз(а) в 2,335 сообщениях
Вес репутации: 65
skaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспоримаskaner2222 репутация неоспорима

Цитата:
програматор з прищепкою вже маю і кучу різних програм з прошивками. Залишилася справ за малим, а саме візуально показати як правильно прошивати, бо робив як получається. Може десь що сь не правильно в програмах виставив якісь положення чогось тому і такий результат???
Вам уже давали совет; это отпаять чип и прошить отдельно от устройства. Это самый лучший и правильный вариант прошивки. Прошивка через прищепку ни дает ни какой гарантии правильной прошивки.

Так что нужно брать паяльник в руки.
skaner2222 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.08.2023, 23:41   #12
kotiaj
Гуру

Цитата:
Сообщение от skaner2222 Посмотреть сообщение
Вам уже давали совет; это отпаять чип и прошить отдельно от устройства...
Справа за дрібницею - знайти чим прошити. Швидше за все, те що зчиталось через прищепку - просто сміття і ним наврят чи відновиш працездатність принтера, навіть випаявши флеш для прошивки. Але вже опускати руки (й носа) пізно, можливо якийсь з наданих дампів і підійде ... або пробувати пошукати дамп для даного принтера у форматі .bin або .hex на офіційному ресурсі виробника.
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 27.08.2023, 00:11   #13
kotiaj
Гуру

В попередніх повідомленнях даного топіка знайшов два дампи SPI для E414. Дякуйте RW011.Я думаю що один з двох підійде, якщо акуратно випаяти та перешити. Але якщо з паяльником на "Ви", то мабуть краще когось попросити допомогти, від гріха подалі.
Вложения
Тип файлаИмя файла Размер файлаЗагрузок
Тип файла: rar E414_SPI.rar 1,014.0 Кб 12
:: Заметка ::
Скачал? - нажми "Спасибо"

Старый 27.08.2023, 07:41   #14
RW011
Супер-Модератор

Ресивер: Toshiba 007
Поблагодарили 17,781 раз(а) в 7,311 сообщениях
Вес репутации: 87
RW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспорима

Цитата:
В попередніх повідомленнях даного топіка знайшов два дампи SPI для E414. Дякуйте RW011.Я думаю що один з двох підійде, якщо акуратно випаяти та перешити. Але якщо з паяльником на "Ви", то мабуть краще когось попросити допомогти, від гріха подалі.
Зазвичай ЦІ прошивки "Предприємці" продають з вже прошитими флеш.Сам бачив на ОЛХ.До 100-150 гр.
У Нас на Форумі-безкоштовна послуга!!!
В Мене принцип-Туди з собою нічого не візмеш.
Старый 27.08.2023, 20:19   #15
kotiaj
Гуру

Цитата:
Сообщение от RW011 Посмотреть сообщение
Зазвичай ЦІ прошивки "Предприємці" продають з вже прошитими флеш...У Нас на Форумі-[B]безкоштовна послуга...
Тут вроді й секрету ніякого немає, все у вільному доступі, типу "бери - не хочу". Якось ніколи не озадачувався знімати дамп SPI струйних кенонів, хоча й не складна процедура. При нагоді можна й "підтягнути" прогалину.
Тільки "винуватець" обговорення спочатку підняв питання, а зараз пропав кудись. Мабуть трохи розчарувався в затіяному... нажаль . Перші бліни дуже часто бувають комом.
Ответ